Servicii optica medicala

Stefan Optic » Servicii

Stefan Optic ofera toata gama de servicii optica medicala in ambele centre. Practic, in centrele noastre veti descoperi ca puteti gasi de la consult oftalmologic la sfaturi pentru achizitia potrivita a ochelarilor de vedere ori a lentilelor de contact si chiar mici reparatii. Asiguram urmatoarele servicii:

 • consultatii oftalmologice efectuate de medic specialist pentru evaluarea starii de sanatate a ochilor dvs., inclusiv determinarea dioptriilor
 • consult optometrie realizat de catre optometrist pentru determinarea acuitatii vizuale si stabilirea dioptriilor
 • examen camp vizual* efectuat cu perimetru automatizat Optopol PTS 910 (doar in centrul Stefan Optic din Calea 13 Septembrie)
 • consultanta in alegerea corecta a ramelor, lentilelor si tratamentelor de lentile pentru ochelarii dvs.
 • reparatii ochelari existenti, in masuta in care mai este posibil
 • montarea lentilelor pentru ochelari in rame
 • prescriptie (reteta) ochelari de vedere sau lentile de contact
 • furnizarea de lentile ochelari de inalta calitate de la producatori consacrati

Consult oftalmologic

 • Determinare dioptrii

  Examinarea capacitatii vizuale cu ajutorul autorefractometrului urmata de examinarea acuitatii vizuale cu optotipul pentru stabilirea dioptriilor.

 • Examen biomicroscopic ochi

  Este examinata partea anterioara a ochiului (cornee, iris, cristalin) si partea posterioara - fundul de ochi (retina, vase de sange, nerv optic).

 • Masurarea tensiunii intraoculare

  Se realizeaza prin metoda non-contact, prin intermediul unui jet de aer sau prin contact, cu atingere (necesita picaturi anestezice).

 • Prescriptie ochelari / lentile contact

  Masurarea distantei interpupilare si redactarea retetei pentru ochelari sau lentile de contact in functie de dioptriile determinate.

examen oftalmologic

Afectiuni ce pot fi diagnosticate:

Mici interventii:

Examen Camp Vizual doar in Stefan Optic 13 Septembrie

perimetru automatizat Optipol PTS 910
Ce este testarea campului vizual?

Examinarea campului vizual (perimetria) consta in realizarea unei harti a vederii centrale si periferice a fiecarui ochi.

De ce se efectueaza determinarea campului vizual?

Determinarea campului vizual este o examinarea cheie in depistarea leziunilor nervului optic (in special glaucom) sau atrofiei nervului optic.

Cum se desfasoara examinarea campului vizual?

Pacientul priveste in cupola aparatului Optopol PTS 910 avand fruntea si barbia sprijinite in suportul specual. De fiecare data cand pacientul observa proiectia luminoasa unui punct (diferite intensitati in diferite pozitii) trebuie sa apese un buton. Computerul inregistreaza raspunsurile si le coreleaza cu pozitia si intensitatea semnalului luminos afisat in cupola. La finalul examinarii campului vizual alcatuieste o harta ovala cu tonuri de gri.

Alte servcii optica medicala

consult optometrie - determinare dioptrii

Consult optometrie

Evaluam acuitatea vizuala cu aparatura digitala si apoi efectuam teste extinse pentru stabilirea corectiilor necesare unei vederi clare.

raparatii ochelari

Reparatie ochelari

Efectuam gratuit reparatii minore pentru purtatorii de ochelari (ajustari ale bratelor , inlocuire pernite), chiar daca inca nu ne sunt clienti.

montare lentile ochelari

Montare lentile

Prelucrarea si slefuirea lentilelor se realizeaza cu ajutorul echipamentului propriu, complet digital, ce asigura o precizie inalta

consultanta alegere ochelari

Consultanta

Va sfatuim in alegerea corecta a lentilelor si tratamentelor, in alegerea ramei potrivite chipului dvs si a stilului de viata.